Kuřecí kari - Pikantní indické kuřecí kari připravené z různých druhů koření

quick-chicken-curry-4

Indická kuřecí kari je velmi populární pokrm v indické kuchyni. Stejně jako mnoho jiných asijských receptů je možné i různé varianty tohoto jídla. Základem omáčky jsou rajčata a cibule, do které je přidán kari prášek, který dodává jídlu svou typickou kořenitou chuť.

Na přípravu potřebujeme:

4 lžíce arašídového oleje

20 g kari prášku

150 ml kokosového mléka

2 střední cibule, jemně nasekané

3 lžičky soli

5 g zázvoru, rozdrcený

3 stroužky česneku, rozdrcené

4 rajčata, oloupané nakrájené na kostičky

500 g kuřecí filety, nakrájené na kostky

100 ml vody

20 kari listů

10 koriandrové listy, jemně nakrájené

Způsob přípravy:

  • Ohřejte olej v pánvi a přidejte nakrájenou cibuli a špetku soli.
  • Jakmile cibule zbarví do zlatohnědé barvy, přidejte jemně rozdrcený zázvor a česnek.
  • Přidejte jemně nasekané a oloupané rajčata. Nechte vařit po dobu 2 minut s víkem na vrcholu pánve. Tip: Nejsnazší způsob, jak oloupat rajčata, je odstranění zelené korunky z vrcholu rajčete a pak udělat malý kříž na dně rajčete. Nechte rajčata ve vroucí vodě po dobu 10 sekund a okamžitě je vložte do mísy  s ledovou vodou. Kůže může být nyní snadno odstraněna nožem.
  • Přidejte prášek kari za míchání. Snižte teplo a ponechte 5 minut vařit, dokud bude směs suchá.
  • Přidejte kostky kuřecího masa a dobře promíchejte. Vraťte víko do pánve a nechte vařit po dobu 5 minut.
  • Přidejte trochu vody po 5 minutách a dobře promíchejte. Umístěte víko na pánvi a nechte vařit 10-15 minut. Příležitostné míchání zabrání spalování směsi na dně pánve.
  • Nakonec přidejte kokosové mléko a listy kari.
  • Vyjměte z tepla a přidejte listy koriandru.

 Servírovací tip: Servírovací špička: Podáváme s lahodnou rýží Basmati!

Recipe by Chopsticks.cz. Picture: familyfoodonthetable.com