Kuřecí tandoori - Pikantní indické kuřecí připravené na grilu

grilled-tandoori-chicken-3

Kuře Tandoori jsou tradiční indické pokrmy plné odvážných a pikantních chutí! Stačí jen 30 minut marinovat a pár minut na grilu a máte hotový chutný pokrm!

Na přípravu potřebujeme:

4 vykostěné kuřecí prsa bez kůže

Na marinádu:

½ šálku čistého jogurtu

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce prášku cibule

1 lžíce mletého česneku

1 lžíce garam masala

1 lžíce lilku koriandru

1 lžíce papriky

1 kávová lžička koriandru

1 čajová lžička kmínu

½ čajové lžičky zázvoru

¼ čajové lžičky kajenského pepře

Způsob přípravy: 

  • Spojte všechny ingredience do marinády.
  • Umístěte marinádu do velkého uzávěru na zip a přidejte kuřecí prsa. Nechte marinovat nejméně 30 minut nebo přes noc.
  • Vyjměte kuře z pytlů a marinádu vyhoďte.
  • Umístite kuře na grilu při středním ohni 5-6 minut na každé straně nebo do vaření.

Servírovací tip: Servírujte s vařenou rýži nebo indickým chlebem (naan) a omáčkou mango chutney

Recipe by Chopsticks.cz. Picture: lecremedelacrumb.com