Mango chutney - Sladký a pikantní indický dip

Mango chutney je v Indii zásadní, stejně jako sambal v Indonésii. S vaší domácí mango chutney zaručeně uděláte dobrý dojem. Sladká a kořeněná chuť je dokonalým dipem pro papadumy, toasty nebo krevetové krekry. Je to ideální příloha. K přípravě trvá několik hodin, takže nejspíš je nejlepší udělat jeden den předem!

Na přípravu potřebujeme:

8 zelených kardamomů, rozdrcených

8 hřebíček, rozdrcených

8 skořicových tyčinek, rozdrcených

1 až 2 lžíce červeného chilli prášku (podle chuti)

2 manga, ne příliš zralé (dohromady cca 500 g)

250 g cukru

10 g zázvor, pyré

1 lžíce soli

40 ml octu

Způsob přípravy:

  • Použijte mango, nejlépe nezralé mango, a opláchněte studenou vodou. Oloupeme mango, nakrájíme na malé kousky a umístíme do pánve.
  • Přidejte cukr do manga a důkladně promíchejte ingredience. Nechte stát 4 hodiny. Nepřidávejte žádnou vodu, stává se vodní sama.
  • Rozdrtite kardamom, hřebíček, skořici a zázvor v hmoždíři na koření.
  • Používejte čistý a tenký bavlněný hadřík a umístěte drcené koření do hadříku. Zabalte je, jako by to byl čajový sáček.
  • Po 4 hodinách by mango mělo být vodnaté konzistence. Umístěte "čajový sáček" s kořením do pánve s mangem.
  • Přidejte prášek z chilli, soli a octu do směsi manga a cukru.
  • Zapněte sporák a nechte pánev s mangem a kořením vařit při nízké teplotě po dobu 20-30 minut. Směs by měla být hustější.
  • Vypnete sporák a nechte směs manga vychladnout při pokojové teplotě. Odstraňte koření "čajový sáček". Chutney z manga ztuhne, zatímco se ochladí.

 Servírovací tip: Servírujte mango chutney v misce nebo v destilované nádobě, pokud ho chcete odkládat.

Recipe by Chopsticks.cz. Picture: jamieoliver.com

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení