Jumeokbap - Chutné a zdravé korejské rýžové kuličky s mořskou řasou

Všichni víme, že při sledování korejských filmů neboli K-drama se nám neustále před očima objevují  úžasně lahodné jídla, při kterých se cítíme hladoví. Pokud jste vášnivým pozorovatelem K-drama, pravděpodobně jste byli obeznámeni s těmito rýžovými kuličkami z mořských řas nebo také známými jako Jumeokbap. Tyto rýžové kuličky se v restauracích obvykle podávají teplá v kovové misce. Korejci nejčastěji podávají rýžové kuličky jako přílohu ke kořeněným jídlům, aby zmírnili jejich pálivost během konzumace. Jsou však výborné také k obědu, do bento boxů, na cestách, na piknik nebo camping… Jumeokbap má tedy všestranné využití a přitom jejich příprava je neuvěřitelně snadná a rychlá. Stačí mít připravenou vařenou rýži, sójovou omáčku, sezamový olej, mořské řasy a můžeme začít.

Na přípravu potřebujeme (4 osoby): 

4 šálky teplé vařené rýže

25 g rozdrcených mořských řas

1 lžíci sójové omáčky

2 lžičky sezamového oleje

(10 g sezamová semínka, na ozdobu) - volitelné

Postup přípravy:

Ve střední misce smícháme rýži, drcené mořské řasy, sójovou omáčku a sezamový olej.

Na jednu ruku si dáme jednu plastovou rukavici. Přidáme trochu sezamového oleje do rukavice, aby se rýže nelepila. Rýže musí být dostatečně teplá na to, aby se s ní dobře manipulovalo, tedy aby nebyla studená. Dáme si na dlaň 2 velké lžíce rýže a lehce je mačkáme dokud se rýže nespojí. Tvarujeme je do tvaru koule a ozdobíme ještě sezamovými semínky

Tipy: Na tento recept můžete použít ochucené pražené mořské řasy či vločky z mořských řas.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení