Zafran basmati rýže 1kg

109 Kč 94,78 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks)

Minimální trvanlivost: 31.07.2022

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dlouhozrnná rýže Basmati patří mezi nejušlechtilejší odrůdy rýže. Pěstuje se na jižních svazích Himalájí v Pákistánu a Indii, kde jsou rýžová pole zavlažována vodou z tajících ledovců. Slovo Basmati hindsky doslova znamená „královna vůní“. Má skutečně jedinečnou oříškovou vůni způsobenou ketonem 2AP. Odstraněním vnější slupky a leštěním získávají zrníčka svou typickou bílou barvu. Je přirozeně bezlepková a snadno stravitelná. Obsahuje rovněž minimum cukru, takže je vhodná i při dietách. Je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy a sportovců. Rýže Basmati se skladuje dva roky, aby se zbavila veškeré vody. Uvařená rýže se proto nelepí a je krásně sypká. Hodí se výborně k indickým kořeněným pokrmům, ale také na přípravu rizota nebo jako příloha k masným a rybím pokrmům evropské kuchyně.

Super basmati rýže – extra dlouhozrnná, kvality třídy A, se vyznačuje extra dlouhým štíhlým kvalitním zrnem bohatým na minerály stekající z ledovců Himalájí.

Shalamar Premium rýže Basmati se ponechává zrát celé dva roky v silech, čímž se plně rozvine její chuť a charakteristická vůně připomínající oříšek.

Při vaření se nelepí, je snadno a rychle stravitelná – splňuje zásady zdravé výživy, je vhodná také pro diabetiky a neobsahuje lepek.Je vynikající nejen jako příloha k exotickým pokrmům

Návod k použití:

Jeden díl rýže Basmati properte ve vodě, přidejte do hrnce 2 díly vody a sůl (dle vlastní chuti). Přiveďte k varu a poté přesuňte na nejmenší plotýnku, kde nechte rýži pomalu probublávat zhruba 12 až 15 minut. Rýži ještě nechte chvíli odpočinout, neotvírejte víko, protože se sníží intenzita vůně a před podáváním ji nakypřete vidličkou.

Upozornění: Množství vody a doba vaření závisí na typu hrnce, který použijete.

Země původu: Pákistán

Doplňkové parametry

Kategorie: Basmati
Product name: Zafran Basmati Rice 1kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: