Sada na výrobu Kimchi 1
Související produkty
Detailní popis produktu
Sada obsahuje:
- Imgane chilli prášek na Kimchi (Gochugaru) 500g
- Viet Huong Phu Quoc Three Crabs Brand rybí omáčka 300ml
- COCK Brand lepkavá rýžová mouka 400g
- Sempio korejská sůl na kimchi 500g
Pokud si chcete vyrobit vlastní pastu na kimchi budete potřebovat:
- Čili prášek na kimchi
- Korejskou sůl na kimchi
- Mouku z lepkavé rýže
- Opravdu kvalitní rybí omáčku / nebo ji nahradit korejskou sójovou omáčkou
- pastu ze zázvoru a česneku, můžete si ji vyrobit i z čerstvého zázvoru a česneku
- V potravinách si dokoupíte ještě: jarní cibulku nebo pažitku, mrkev, bílou ředkev, jablko / hrušku /kaki
- Ostatní ingredience na kimchi a hotové kimchi k okamžité konzumaci najdete v kategorii "Pro Kimchi milovníky"
Čas přípravy: 15-20 minut(pokud už máme předem namočené zelí )
Na přípravu potřebujeme:
- 1 kg zelí
- 50-150 g Gochugaru (čili prášek na kimchi)
- 100g korejská sůl na kimchi (Coarse salt)
- 50 g lepkavé mouky
- 50 g cukru
- 2-3 polévkové lžíce rybí omáčky
- 30 g česnekovo-zázvorové pasty
- 2 jarní cibulky
- 1 středně velkou mrkev
- ⅓-½ bílé ředkve
- 1 sladké jablko
Způsob přípravy:
- Čínské zelí nakrájíme na kousky cca 4-5 cm, pokapeme teplou vodou a přidáme korejskou sůl na kimchi (na 1 kg zelí stačí 100g soli). Dobře promícháme zelí se solí a necháme namáčet 2 hodiny. Tradičným způsobem by bylo je potírat solí a nechat namočit ve studené vodě 8-10 hodin (nebo přes noc).
- Mezitím připravíme 30g česnekovo-zázvorové pasty nebo vyčistíme zázvor (20g) a česnek (10g). Zázvor a česnek buď úplně nadrobno nakrájíme nebo necháme rozmixovat v mixéru a přidáme 2 - 3 polévkové lžíce rybí omáčky.
- Nakrájíme jarní cibulku a nebo pažitku na 4-5 cm dlouhý kousky. Mrkev a jalko na nudličky, bílou ředkev na plátky.
- Po 2 hodinách zelí pořádně opláchneme vodou, abychom odstranili od soli (můžeme ochutnat zelí zda je dostatečně slané, pokud chceme více slané, můžeme přidat sůl dle chuti). Pozor! Po opláchnutí je potřeba vymáčkat vodu ze zelí, aby zůstalo dlouho křupavé a dobře absorbovalo koření!!!
- Do menšího hrnce přidáme 100 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme 50g mouky z lepkavé rýže, 50g cukru a 50g – 150g čili prášku na kimchi (dle toho jak máte rádi pálivé). Všechno dobře promícháme a máme hotovou pastu.
- Do připravených zelí smícháme všechny připravené ingredience (zelenina, ovoce, rybí omáčku s zázvorem a česnekem, pastu s čili práškem a lepkavou rýži).
- Nyní máte hotový kimchi salát, který možno hned pochutnat, nebo nechte v uzavřené nádobě fermentovat při pokojové teplotě minimálně 1 den. Nejlepší chuť kimchi je většinou po 2 dnech. Poté nechte kimchi v chladničce aby proces fermentace zpomalil. Doporučujeme však každý den chutnat, abyste našli tu svou pravou chuť kimchi.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.